Home » Technology » Cloud Computing » Vijf dingen om rekening mee te houden wanneer u voor cloudoplossingen kiest

Vijf dingen om rekening mee te houden wanneer u voor cloudoplossingen kiest

Tech Page One

Vijf dingen om rekening mee te houden wanneer u voor cloudoplossingen kiest

 

Cloudcomputing is geen technologisch wondermiddel tegen elk IT-probleem. Zo, dat is eruit. Voelt u zich al wat beter?

Nu dat is toegegeven en deze schokkende openbaring achter ons ligt, kunnen we waarschijnlijk de cloud omarmen voor alle goede dingen die deze ons te bieden heeft. Maar we moeten dit doen met een aantal kanttekeningen in gedachten, zodat we de beperkingen en het bereik van het cloudmodel begrijpen voordat we er de vruchten van gaan plukken.

Vijf overwegingen over de cloud

1 – Verticaal is goed, horizontaal minder

Cloudcomputing biedt echt heel goede mogelijkheden om verticaal omhoog en omlaag te kunnen schalen. Dat is ten dele waarom het een cloud heet, dat wil zeggen, de cloud gaat zo hoog als u zich kunt voorstellen. Cloudcomputing is niet goed geschikt voor horizontaal schalen. Daarmee bedoelen we het veranderen van de vorm van een applicatie of een hoeveelheid data. Horizontaal schalen betekent het wijzigen van de architectuur van een applicatie, het anders routeren van workflows en het opnieuw implementeren van software die al in gebruik is. Dat is veel werk. Verticaal schalen betekent meer van hetzelfde telkens wanneer de behoefte daaraan ontstaat. Dat kost met een cloud weinig moeite.

2 – Overwegingen aangaande consistentie

Vijf dingen om rekening mee te houden wanneer u voor cloudoplossingen kiestCloudcomputing is uitstekend geschikt om variabele hoeveelheden gedefinieerde applicatieworkloads te verwerken. Maar als uw bedrijf de voor IT gebruikte methodes en procedures waarschijnlijk gaat wijzigen, dan is de cloud (of in ieder geval de public cloud) niet altijd de beste oplossing. Private cloud-oplossingen met on-premises servers die door hun nabijheid meer mogelijkheden voor re-engineering bieden, zijn wellicht de voorzichtigste keuze om verder te gaan.

3 – Belang voor het bedrijf is de essentie

Cloudcomputing is erg veilig. Dat is een andere elementaire waarheid die u op uw lijst kunt afstrepen. Maar de cloud heeft een paar beperkingen en er is weinig reden om extreem taakkritieke data op te slaan in een public cloud wanneer private en hybride oplossingen beschikbaar zijn.

4 – Controle, naleving en licenties

Een firma die live gaat met al zijn bedrijfsactiviteiten op het cloudmodel, is een relatief nieuw verschijnsel, dat kan met zekerheid worden gezegd. Processen voor softwarecontrole, licentiecontrole en bestuur/naleving waarop we vertrouwden voor ‘traditionele’, niet-cloudbewerkingen, zullen niet meer hetzelfde zijn wanneer we overstappen naar de cloud. Zorg dat u wat deze overweging betreft, meteen van begin af aan goede afspraken maakt met de leveranciers waarmee uw firma werkt als u een nieuwe en productieve softwaregedefinieerde, op de toekomst voorbereide onderneming wilt opbouwen.

5 – Ontvlechting van legacy materiaal

Alles in het wilde weg vervangen is nooit een goed idee. Als het netwerk van een firma bestaat uit een versnipperde verzameling archaïsche hulpbronnen opgebouwd rond legacy applicaties (die nauw gebonden zijn aan verouderde applicatie), dan moet er eerst een strategisch ontvlechtingsproces worden ondernomen voordat de cloud online gaat. Het kan nodig zijn om een bijna volledig nieuwe aanpak te volgen.

Cloudcomputing heeft veel te bieden, maar een bedrijf dat goed doordacht stappen neemt, zal dit nieuwe model pas overnemen nadat het er zelf goed naar heeft gekeken en een kritieke analyse van zijn eigen doelen heeft uitgevoerd. Zodra u hebt geleerd voorzichtig te werk te gaan, wordt de cloud een solide platform voor het toekomstige succes van het bedrijf.

 

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology