Home » Technology » Data Center » Vijf kosteneffectieve manieren om uw datacenter te moderniseren

Vijf kosteneffectieve manieren om uw datacenter te moderniseren

Tech Page One

5 cost effective ways to modernize your data centre- Main Article Image

 

Bedrijven die in het digitale tijdperk voorop willen blijven lopen, hebben een moderne IT-infrastructuur nodig. Het volume van verzamelde gegevens en het aantal apparaten dat op het netwerk is aangesloten, blijft exponentieel groeien. Uw bedrijf moet een aanzienlijke transformatie ondergaan om bij te blijven.

Sommige organisaties kiezen er voor om volledig op de openbare cloud over te gaan, terwijl andere een interne privécloud opbouwen door bestaande resources bij elkaar te brengen. Tussen deze twee extremen in ligt echter een geconvergeerde infrastructuur, een kosteneffectieve omgangsstrategie voor digitale transformatie die uw bedrijf voorziet van de flexibiliteit die nodig is.

Een modern datacenter ondersteund door geconvergeerde infrastructuur kan de kostenefficiëntie verbeteren en de bedrijfsprestaties bevorderen. Hier presenteren we vijf kosteneffectieve manieren waarop uw bedrijf haar datacenter kan moderniseren.

1. Profiteer maximaal van uw bestaande assets

5 cost effective ways to modernize your data centre-Body Text ImageIT-managers met interne datacenters maken vaak weinig gebruik van bestaande assets. Een geconvergeerde infrastructuur biedt een middel om deze belemmering te boven te komen. Het stelt technologieteams in staat het gebruik van de server te verbeteren en onnodige kapitaaluitgaven aan servers te reduceren.

Het gebruik van servers is natuurlijk niet de enige zorg. Organisaties die gebruik maken van een methode met een geconvergeerde infrastructuur zijn ook beter in staat de investering in opslag- en networking-assets te reduceren, mede via virtualisatie. Onderzoeker Forrester suggereert dat bedrijven die investeren in convergentie al in het derde jaar besparen op hun algehele server-, opslag- en software-uitgaven.

2. Uw resources samenbrengen en beheer reduceren

Een geconvergeerde infrastructuur geeft uw bedrijf het vermogen om snel in resources te voorzien als reactie op nieuwe bedrijfsvereisten. Een geïntegreerde en geconvergeerde infrastructuur bevordert tevens zelfvoorziening. Dit verlaagt de kosten in verband met het beheer van de infrastructuur, webservers, middleware-software en systemen.

Forrester-onderzoek suggereert dat organisaties die gebruik maken van een geconvergeerde methode, 20% aan infrastructuurkosten in verband met servers, opslag, networking en lopend onderhoud kunnen besparen, die anders zouden zijn benodigd voor het equivalent in een doe-het-zelf privécloudoplossing.

3. Overgaan van silo’s naar grotere operationele efficiëntie

Te veel datacenters zijn uiterst complex. Aangezien ze in silo’s worden beheerd zijn bedrijfsgebruikers zich vaak niet bewust van de interne IT-mogelijkheden. Deze gebruikers zien daardoor interne IT-resources over het hoofd voor externe, op de cloud gebaseerde methoden. Een geconvergeerde infrastructuur brengt hier verandering in. Het stelt IT-teams in staat om resources te combineren en beter te voldoen aan bedrijfseisen.

Organisaties kunnen IT-processen gaan automatiseren door middel van gebruiksvriendelijke webconsoles. Dit soort automatisering reduceert beheer en stelt IT-teams in staat om efficiënt op verzoeken van het bedrijf te reageren. Forrester meldt dat firma’s de efficiëntie van hun IT-bedrijfsvoering over een periode van drie jaar met 30% kunnen verbeteren door gebruik te maken van Dell EMC VCE-convergentie.

4. Stevig grip houden op beveiliging en naleving

De cyberbeveiligingsuitdaging blijft in toepassingsgebied en vorm veranderen. IT-managers moeten effectief reageren. Convergentie van infrastructuur stelt uw bedrijf in staat de problemen met naleving op te lossen en de betrouwbaarheid van interne IT-services te bevorderen. Uw bedrijf kan vervolgens vertrouwen op beveiligde interne resources.

Forrester zegt dat applicaties waarvoor prestaties cruciaal zijn of gegevens die extra goed moeten worden beveiligd, kunnen worden gehost in de privécloud achter de firewall, terwijl tegelijkertijd toch de voordelen en het gebruiksmodel van een openbare cloud wordt geleverd. Forrester suggereert dat VCE-klanten hun kosten voor gegevensbeveiliging en naleving met tot 20% of meer konden reduceren.

5. IT-prestaties verbeteren en bedrijfsproductiviteit verhogen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een geconvergeerde infrastructuur is de algehele toename in waarde van IT voor het bedrijf. Zoals we hierboven hebben gezien, kan uw bedrijf een geconvergeerde infrastructuur gebruiken om meer grip op haar interne technologische resources te krijgen en om schaalbare oplossingen voor nieuwe bedrijfsproblemen te leveren.

Forrester zegt dat IT- en bedrijfsleiders hun aandacht moeten richten op de rol die digitale transformatie in de toekomst blijft spelen. Forrester suggereert dat VCE-gebruikers hun productiviteit over drie jaar met wel 10% kunnen verhogen. Als u overgaat op een geconvergeerde infrastructuur, dan kan dat uw bedrijf gelijksoortige voordelen opleveren.

Dell EMC levert sneller resultaten door extra eenvoudige IT.

 


 

Een praktische gids voor het beoordelen van de waarde van VCE Geconvergeerde infrastructuur voor de modernisering van datacenters – http://www.vce.com/asset/documents/forrester-guide-for-ci-evaluation.pdf

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Data Center, Technology