Home » Technology » Converged Infrastructure » Vijf onmisbare elementen voor een goed beheerbare infrastructuur

Vijf onmisbare elementen voor een goed beheerbare infrastructuur

Tech Page One

iStock_000059274042_Medium (1)

 

Een goed beheerbare infrastructuur (voortbouwend op gebieden zoals convergentie, virtualisatie en geavanceerde datacentertechnologie) vormt de kern van een goede interne IT-service. Moderne leiders op technologisch gebied moeten zich richten op vijf essentiële vlakken om een beheerbare infrastructuur te creëren.

1. Automatisering

Vijf onmisbare elementen voor een goed beheerbare infrastructuurDe behoefte van eindgebruikers en klanten aan innovatieve front-end services betekent dat CIO’s hun aandacht moeten richten op digitale transformatie. Er is echter een belangrijk struikelblok: back-end IT.

Uit een onderzoek van InformationWeek blijkt dat 70% van de IT-leiders denkt dat een focus op dagelijkse activiteiten een belemmering voor innovatie is. Wanneer CIO’s zich bezig moeten houden met provisioning, implementaties en updates, kunnen zij zich niet richten op de innovatie die het bedrijf zo hard nodig heeft.

Hulp komt in de vorm van een next-generation serverplatform waarin automatiseringsfaciliteiten standaard zijn opgenomen. CIO’s kunnen met deze tools in een paar seconden duizenden servers implementeren en de configuratietijden met 99% inkorten, volgens Dell.

2. Vereenvoudiging

Hardwareconfiguratie is niet de enige zorg voor het onder tijdsdruk staande IT-personeel. Analysebureau Gartner zegt dat technologiemedewerkers zich met steeds groter wordende uitdagingen geconfronteerd zien in hun verwoede pogingen om eindgebruikers in het digitale tijdperk te ondersteunen. CIO’s moeten de support van infrastructuur vereenvoudigen.

De sleutel is een geavanceerde, intuïtieve beheerinterface. In plaats van steeds te moeten wisselen tussen een hele reeks gespecialiseerde tools, kan uw IT-staf de interface gebruiken om snel systemen toe te voegen zonder tijdrovende wijzigingen.

De gekozen interface moet ook geschikt zijn voor mobiele platforms. De supportstaf gebruikt net zoals alle andere medewerkers smartphones en tablets om servers en netwerken te bewaken. Dankzij deze flexibiliteit kan de IT-staf zakelijke problemen vanaf elke locatie oplossen.

3. Optimalisatie

Zodra uw infrastructuur in gebruik is genomen, wilt u dat de technologie optimaal functioneert. Dat brengt ook een kostenvoordeel met zich mee omdat een goed beheerbare infrastructuur de energie-efficiëntie maximaliseert. Concentreer u op een geconvergeerde architectuur waarin rekenkracht, storage en connectiviteit met elkaar worden gecombineerd in configureerbare componenten.

Bij de beste next-generation platforms zijn beheertools inbegrepen die zijn geoptimaliseerd voor een laag energieverbruik. Ga ook op zoek naar een serverplatform met een ontwerp dat de kosten voor koeling reduceert, zoals Fresh-Air configuraties die geschikt zijn voor datacenters in tal van klimaten.

4. Flexibiliteit

Een moderne IT-afdeling moet flexibel zijn. IT-personeel moet een schaalbaar platform leveren waarin nieuwe software eenvoudig kan worden geïntegreerd. CIO’s moeten op zoek gaan naar een partner die de flexibiliteit van het beheer op een hoger niveau kan brengen.

Met het gekozen platform moet u nieuwe hardware kunnen toevoegen (rack- of bladeservers) aan bestaande infrastructuren zonder dat het de processen verandert. Die flexibiliteit vereenvoudigt trainingen en maakt dat er minder tijd hoeft te worden besteed aan bronnenbeheer.

5. Betrouwbaarheid

Een betrouwbare infrastructuur leidt tot een lagere total cost of ownership. In plaats van tijd en geld te besteden aan reparaties, hebt u een betrouwbare hardwarebenadering nodig, die robuust is en bovendien redundantie en herstelmogelijkheden biedt.

Ga op zoek naar een fabrikant die de luchtcirculatie maximaliseert en een foutbestendig geheugen kan leveren. Slimme verkopers kunnen zelfs een systeem leveren dat waarschuwt voordat er een fout optreedt, zodat IT-teams preventief onderhoud kunnen doen. Redundantie moet ook betrekking hebben op het componentniveau en failsafe virtuele en Solid State Drive (SSD)-kaarten met redundante hypervisors omvatten.

In een worst-case scenario moet uw bedrijf in zo kort mogelijke tijd het systeem weer aan het werk kunnen krijgen. In een goed beheerbare infrastructuur kan het personeel hardware snel openen voor een diagnose. Voor support van hoger niveau hebt u een leverancier nodig die innovatieve services biedt, zoals de geautomatiseerde vervanging van onderdelen.

 


 

Referenties:

Gartner over de evolutie van support

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, Data Center, Technology