Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Vijf taken waarvoor een robuust apparaat nodig is

Vijf taken waarvoor een robuust apparaat nodig is

Tech Page One

5 jobs that require a rugged device-Main

 

Robuuste apparaten combineren een mix van verharde, stof- en waterbestendige behuizingen, geharde schermen en speciale invoertools, vaak met speciale applicaties voor een specifieke taak. Een basisvoorbeeld hiervan betreft postbezorgers, die van de ontvanger vragen een bezorging op een elektronisch apparaat af te tekenen. Dergelijke speciale kleine apparaten voldoen echter niet aan de eisen van alle gebruikers – het is vaak het geval dat een grotere robuuste tablet of laptop nodig is waarop meerdere apps kunnen worden uitgevoerd.

Hier bespreken we vijf taken waarvoor een robuuster apparaat een logische uitkomst is.

1.  Field engineers

Engineers die worden opgeroepen om bijvoorbeeld nutssystemen te repareren, hebben niet alleen eenvoudige opdrachtticketing-systemen nodig, maar ook toegang tot instructiehandleidingen, blauwdrukken en instructievideo’s. Standaard laptops en tablets beschikken niet over de juiste kenmerken om de vereiste discipline op te brengen. Robuuste versies daarentegen zijn bestand tegen de stoten, stof en damp die bij een dergelijke taak komen kijken.

2. Bouwvakker

5 jobs that require a rugged device-BodDiegenen die op bouwplaatsen werken, behoeven systemen die toegang tot plannen bieden en waarop ook informatie kan worden ingevoerd. Maar ze moeten ook bestand zijn tegen vallen, te worden overreden door bouwvoertuigen enzovoorts. Robuuste tablets die met één hand kunnen worden gebruikt, maar waarop ook een fysiek toetsenbord kan worden vastgeklemd, kunnen ervoor zorgen dat deze gebruikers krijgen wat ze nodig hebben.

3. Maatschappelijk werkers

Maatschappelijk werkers hebben apparaten nodig die kunnen worden gebruikt voor opdrachtticketing, het nagaan van gegevens over de personen waarmee ze werken en het invoeren van verdere informatie tijdens het bezoek aan een cliënt. Het kan hierbij gaan om een combinatie van het aanvinken van vakjes via een gekoppelde stylus en tekstuele invoer via een zacht of hard toetsenbord.

Het apparaat moet niet alleen bestand zijn tegen gebruik op straat, maar moet ook extra goed zijn beveiligd om te zorgen dat de persoonlijk identificeerbare informatie (PII), centraal bij het werk van maatschappelijk werkers, niet kan worden gecompromitteerd.

4. Eerstehulpverleners

De politie-, ambulance- en brandweerdiensten worden in steeds hogere mate afhankelijk van toegang tot informatie vanuit centrale punten. De politie moet bijvoorbeeld de registratie van auto’s kunnen controleren, evenals verzekeringsgegevens en de details van verdachten. Paramedisch personeel moet de medische geschiedenis van patiënten kunnen opzoeken, evenals mogelijke behandelingen voor problemen die zeldzaam zijn. Brandweerpersoneel moet blauwdrukken van gebouwen kunnen opzoeken en heeft toegang tot bepaalde nutsvoorzieningen nodig. Elke service moet tevens met het apparaat gegevens kunnen vastleggen via spraak, beeld of video.

Dergelijke toegang moet ook onder zware omstandigheden worden uitgevoerd. Schokbestendige behuizingen en geharde aanraakschermen in combinatie met gemakkelijke aanraak- of spraakbediening zijn bijna noodzakelijkheden.

5. Schade-experts

Verzekeringsmaatschappijen die sneller op verzekerde gebeurtenissen reageren, zullen het goed doen in de markt. De noodzaak om snel informatie te verzamelen op de plaats van het incident, ligt ten grondslag aan een toenemende overgang voor schade-experts om apparaten in het veld te gebruiken. Dit leidt tot snellere beslissingen, of het resultaat nu uitbetaling is of niet.

Hiervoor zijn apparaten nodig die bestand zijn tegen allerlei soorten omgevingen, van relatief kleine huishoudelijke of wegincidenten tot uitgebrande of overstroomde gebouwen, omgevingen met gevaarlijk gemorste chemische stoffen en andere grote incidenten.

Het gekozen apparaat moet tevens in staat zijn in contact te komen met de omgeving en het moet gemakkelijk zijn om gegevens in te voeren, inclusief beeld en video via de camera van het apparaat.

Klik hier om meer gesprekken te bekijken over CAD, graphics & design.

 

Clive Longbottom

Clive Longbottom

Clive Longbottom is al zo'n 25 jaar industrie-analist. Hij is opgeleid tot chemische engineer en ziet daardoor alles wat met processen te maken heeft. Clive werkte in verscheidene functies in middelgrote en grote organisaties, waardoor hij een goed begrip heeft van wat een organisatie nodig heeft. En dat is geen onstilbare technologiehonger. Clive kijkt overal naar, vanuit het oogpunt van "Wat doet dit voor mij, mijn team, mijn afdeling, mijn organisatie, de waardeketen?" Hierdoor onderscheidt hij de belangrijke, vaak basale technologieën van de meer elegante, maar minder bruikbare technologieën.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Technology