Home » Technology » Converged Infrastructure » Vijf tekenen dat u IT-systeembeheerondersteuning nodig hebt

Vijf tekenen dat u IT-systeembeheerondersteuning nodig hebt

Tech Page One

5 signs that you need IT systems management support-Main

 

Vijf tekenen dat u systeembeheerondersteuning nodig hebt

IT-systeembeheer lijkt misschien een droog onderwerp, maar een succesvolle uitrol kan bedrijven helpen productiviteit en veelzijdigheid verbeteren. Het kan ook flexibiliteit, efficiëntie en productiviteit verhogen en kosten die met IT worden geassocieerd, verlagen.

Alle bedrijven zijn op zoek naar een voordeel, iets wat alle hierboven vermelde voordelen kan leveren. Een systeembeheerplatform komt daar al een heel eind mee. Hier volgen enkele manieren waarop een systeembeheerplatform een bedrijf kan helpen.

Ingebruikname en voorziening

5 signs that you need IT systems management support-BodyDe wachtperiode tussen de opdracht voor en ontwikkeling van nieuwe services en de werkelijke ingebruikname ervan kan bijzonder frustrerend zijn voor IT- en eindgebruikers. Een systeembeheertool kan langzame, handmatige methoden voor het leveren van nieuwe IT-services vervangen.

Doordat er minder tijd nodig is voor ingebruikname en voorziening is de toegevoegde bonus van een systeembeheertool dat het IT vrijmaakt om te werken aan innovatieve nieuwe oplossingen die een bedrijf vooruit brengen.

Configureren

Aangezien bedrijven continu groeien, kan het een tijdrovende inspanning zijn om systemen voor nieuwe medewerkers te configureren. Dezelfde problemen treden op wanneer er nieuwe systemen worden uitgerold. IT-systeembeheer kan echter zorgen dat er honderden systemen tegelijkertijd kunnen worden geconfigureerd. Waarmee de druk op IT aanzienlijk wordt verlicht.

Monitor

Ondernemingen kunnen tegenwoordig grote, complexe en uiteenlopende IT-systemen hebben die zich uitstrekken over verschillende locaties en verschillende configuraties. Dit kan variëren tussen fysiek en virtueel, en intern of extern. Het bewakingsproces wordt hiermee moeilijk gemaakt.

Bewakingsmogelijkheden binnen IT-systeembeheertools stellen IT-beheerders in staat om assets extern te beheren, de gezondheid van systemen te bewaken en toegepaste systemen in een onderneming te inventariseren. Ze kunnen ook communiceren met beheerconsoles die industriestandaarden ondersteunen.

Update

De huidige complexe IT-omgevingen worden geconfronteerd met vele uitdagingen, van beveiliging tot zorgen dat systemen up-to-date zijn, zodat medewerkers zo productief mogelijk zijn. Stel u bijvoorbeeld voor dat u driverpatches voor 10.000 systemen in een nationaal netwerk met slechts een paar klikken uitstuurt: dat is precies waarmee IT-systeembeheer u kan helpen.

Voedingsbeheer

In een toenemend mobiele werkomgeving, waarin mensen niet langer aan hun bureau zijn geketend, wordt batterijvoeding steeds belangrijker. Het kan enorm frustrerend zijn om constant op zoek te moeten naar een stopcontact om het apparaat op te laden.

IT-systeembeheer kan eindgebruikers in staat stellen de levensduur van hun batterij te maximaliseren door instellingen te configureren die zijn gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Dit biedt reizende medewerkers de gemoedsrust dat ze hun werk kunnen doen zonder het risico te lopen dat hun apparaat crasht.

Voedingsbeheertools kunnen ook worden gebruikt in het datacenter, zodat IT het stroomverbruik kan regelen. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënter gerund datacenter, maar verbetert ook de uptime en productiviteit in het volledige bedrijf.

Dell heeft ‘s werelds best beheerbare pc’s.Klik hier om meer te weten te komen over de toonaangevende clientsysteembeheertools van Dell.

 

Steve Evans

Steve Evans

Steve Evans is een freelance technologieschrijver met een focus op de impact van IT op bedrijven over de hele wereld, vanaf de bestuurskamer tot en met de kelder. Steve, die eerder webeditor bij Computer Business Review (CBR) was, schreef ook voor Computer Weekly, Silicon.co.uk (voorheen TechWeekEurope), ZDNet, SC Magazine UK, Infosecurity Magazine en Capacity Magazine. Tijdens zijn carrière in het schrijven over technologie behandelde Steve een groot aantal verschillende onderwerpen, waaronder cloudcomputing, beveiliging, networking, storage en mobiliteit.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, PC lifecycle management, Technology