Home » Technology » Cloud Computing » Vijf toekomstige kooptrends in bedrijfstechnologie

Vijf toekomstige kooptrends in bedrijfstechnologie

Tech Page One

Vijf toekomstige kooptrends in bedrijfstechnologie

 

“Voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat”. Dit alomtegenwoordige citaat, dat vaak wordt toegeschreven aan de fysicus Niels Bohr, is waar. Dankzij het verlangen van de mens om de toekomst te begrijpen, heeft deze moeilijkheid ons nooit belemmerd om precies dat te doen. Het is wellicht eenvoudiger om voorspellingen te doen over de nabije toekomst. Dus stellen we hier onze kijk op de komende 12 maanden in bedrijfstechnologie voor.

Het internet der dingen

Zowel grote als kleine bedrijven bereiden zich voor op het internet der dingen, of ze het nu zo noemen of niet. Hogesnelheidsnetwerken en continue verbeteringen in rekenkracht en softwareverfijning zorgen ervoor dat veel organisaties hun omgevingen kunnen digitaliseren en hier de vruchten van plukken. Dat betekent een verbeterde connectiviteit voor klanten en partners, een link tussen honderden interne bedrijfsprocessen, data verzamelen over die omgevingen en door analyses en andere methodologieën beter vat krijgen op de omgeving. Het einddoel is een betere beslissingsvorming om het bedrijf vooruit te helpen.

Cloud services

Vijf toekomstige kooptrends in bedrijfstechnologieHet lijkt misschien al een oude trend, maar er zijn nog heel wat bedrijven die de sprong naar cloudservices nog niet hebben gewaagd. Kleine bedrijven geven de controle vaak liever niet uit handen, terwijl grote bedrijven te kampen hebben met een enorme complexiteit en de afschrijving van een enorme infrastructuur voordat zij kunnen overwegen om de services van die infrastructuur naar de cloud te verplaatsen. De aankoop van cloudservices en de onmiddellijke gevolgen daarvan, het begrip van een eenvoudigere migratie naar end-to-end oplossingen en een afname van de aankoop van infrastructuurhardware en -software zijn de voornaamste trends in de nabije toekomst.

Mobiele technologieën

Werknemers van de generatie Y, ook wel ‘millenials’ genoemd, nemen sterk toe in getale, en ze zijn kieskeurig. Zij kiezen voor organisaties waar zij hun digitaal verbonden levens kunnen controleren. Daardoor en door het enorme en toenemende aantal werknemers dat voor professionele doeleinden van hun eigen mobiele apparaten gebruikmaakt, zullen steeds meer bedrijven opteren voor producten en diensten die hun medewerkers in staat stellen om te werken waar en wanneer zij dat willen. Aangekochte technologieën zullen onder meer allerlei mobiele apparaten, beheersystemen voor mobiele apparaten en eindgebruikersapparaten zijn. Aangezien de cloud instaat voor de connectiviteit met bedrijfsdata en er steeds meer mobiele netwerken en wifi-hotspots beschikbaar komen, heeft deze trend nog een lange weg af te leggen.

Unified Communications

We zien een stabiele toename van de aankoop en implementatie van UC-systemen, gedreven door mobiliteit en het toenemende aantal toepassingen en communicatiekanalen, zoals berichten via sociale media. Het bedrijf zal deze kanalen moeten samenbrengen zodat de communicatiemogelijkheden de steeds meer gefragmenteerde werkplekken kunnen bijbenen. Projectteams zullen daardoor weer beter samenwerken. Zij kunnen immers zowel binnen als buiten het bedrijf als virtuele teams werken. Daarvoor zijn zowel nieuwe telefoons als servers nodig, maar ook software om deze nieuwe communicatiekanalen te beheren en stimuleren.

Gedistribueerde beveiliging

Het oude model van een organisatie met perimeterbeveiliging die het softwarecentrum beschermt, is verdwenen, en de steeds poreuzer wordende en gedistribueerde onderneming wordt een feit. Bijgevolg zijn antivirussoftware en firewalls geen goede oplossing om data te beschermen. Bedrijven denken echter steeds meer aan manieren om data te beschermen ongeacht de locatie of technologie die erachter zit. Een belangrijke kooptrend zal dus technologie zijn die policy-gebaseerde beveiliging voor gedistribueerde data biedt, zoals het beperken van toegang door authenticatie, locatie of storageplatform, en attributen toevoegen, zoals een beperkte levensduur om de kans te beperken dat de data in de verkeerde handen terechtkomen.

 

 

Manek Dubash

Manek Dubash

Manek Dubash is een analist en tech journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Gericht op zakelijke technologie, observeert en beoordeelt hij zakelijke infrastructuur kwesties voor een reeks industrie- invloedrijke websites. Zijn werk is verschenen in landelijke dagbladen, alsook gespecialiseerde technologie tijdschriften en websites. Hij heeft ook publicaties gehad in belangrijke nieuws tijdschriften, waaronder PC Magazine, waar hij editor-in -chief was en hij heeft gewerkt met analyse en onderzoek bedrijven zoals Datamonitor en STL Partners.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology