Home » Technology » Converged Infrastructure » Vijf veelvoorkomende trends bij de migratie van IT-infrastructuren

Vijf veelvoorkomende trends bij de migratie van IT-infrastructuren

Tech Page One

Digitale transformatie

 

Er vinden veel technologiemigraties plaats en dat gebeurt dagelijks op een end-to-end-basis.

Migratieniveaus en -lagen

We zien migratie op het eindpuntniveau van apparaten ontstaan door de continue vernieuwing van laptops, tablets en smartphones.

Daaronder zien we migratie op het niveau van de IT-infrastructuur IT (en dit is met inbegrip van servers) ontstaan naarmate we verder op pad gaan naar de nieuwe gevirtualiseerde wereld van cloudcomputing.

Cloud in organisatieErgens tussen deze twee punten zien we ook een migratievloedgolf in de middenlaag, dat wil zeggen, niet ‘middleware’ als zodanig (voor een deel echter wel), omdat alles softwaregedefinieerd wordt en omdat API’s (Application Programming Interfaces) en microservices worden gebruikt naast netwerkintelligentie en nieuwe open standaarden, protocollen en praktijken die een nieuwe soort gedigitaliseerde IT mogelijk maken.

Onze uitdaging voor al deze niveaus en lagen is om gericht te blijven op en ons bewust te blijven van de migratietrends voor IT-infrastructuren in de eerste plaats. Met andere woorden, als we een infrastructuur goed beheren en migreren, dan leggen we een basis voor een effectief verloop van de hogere migratieniveaus voor producten, services en apparaten.

1 – Bezint eer ge begint

Dit is eerder valkuil nummer 1 dan trend nummer 1. Maar al teveel bedrijven beginnen aan de migratie van hun IT-infrastructuur en cloudcomputing zonder eerst het eigen bedrijf te analyseren. Dit proces is nodig om a) zakelijke doelen en motivaties vast te leggen zodat deze goed door de migratie worden ondersteund en b) om voldoende kwalitatieve en kwantitatieve analyses te verschaffen van het momenteel geïnstalleerde IT-materiaal en daardoor te weten waar het beginpunt ligt.

2 – Open voor openheid

De waarheid is dat de migratie van een IT-infrastructuur een kans is. Voor een groot percentage bedrijven dat eerder werkte met silogebaseerde structuren en monolithische applicaties die functioneerden bij de gratie van bedrijfseigen software, is de migratie van hun IT-infrastructuur een kans om over te stappen naar nieuwe open standaarden. De capaciteit om de nieuwe, gemigreerde IT-infrastructuur van een bedrijf volledig te laten functioneren onder open netwerkstandaarden, open applicatiestructuren, open source en Linux, is de reden waarom migratie een nieuw begin kan zijn voor iedere bedrijf.

3 – Beginnen en afsluiten

We moeten constant in gedachten houden dat de migratie van een IT-infrastructuur geen eenmalige klus is. Dit is geen situatie waarin je een planning begint uit te voeren en daarna stopt. Het is een continu proces en daarom is het zo belangrijk open standaarden te gebruiken. Op deze manier houden we de deur open voor de toekomstige veranderingen die onvermijdelijk zullen komen.

Volgens Dell “is met de veranderende verwachtingen die bedrijven hebben over investeringen in technologie, de behoefte aan een gestandaardiseerde, beveiligde en schaalbare infrastructuur groter dan ooit. Het beheren van deze veranderingen en het minimaliseren van de impact op gebruikers is een uitdaging voor alle CIO’s. Dell Services heeft de ervaring die klanten nodig hebben om technologische veranderingen te beheren, zoals grootschalige migraties, consolidaties en technologie-updates, door best practices en onze beproefde methodologieën toe te passen om hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen te leveren en daarmee uw bedrijfsstrategie te realiseren.”

4 – De planningsfactor

Het is belangrijk niet te vergeten dat de migratie van een IT-infrastructuur een plan is, dat wil zeggen een proces dat op maat moet worden afgestemd op elke individuele organisatie die zichzelf wil transformeren.

Als er al een trend is (of uitdaging, vergissing, obstakel enz.), dan is het dat bedrijven wellicht niet volledig beseffen hoe groot het potentieel is dat ze kunnen ontgrendelen met een volledige, effectieve IT-migratie. Virtual Machines moeten volledig worden geoptimaliseerd voor het beoogde gebruik en de specificaties van de fysieke apparatuur moeten zorgvuldig worden gekozen om te waarborgen dat ze effectief in dienst staan van de zakelijke motivaties en doelen. Bovendien moet er een nieuwe, algemene aandacht voor schaalbaarheid worden ingebouwd in het nieuwe DNA van de IT-stack die wordt opgebouwd. Dit is iets groots, dus laten we het vooral goed doen.

5 – Vijf interne fasen

Migratietrend nummer 5 is gebaseerd op de elementen van migratie Wanneer we beseffen dat de migratie van een IT-infrastructuur een proces is van al deze elementen samen, dan kan het proces online worden gebracht.

  • Ontdekking: systeemanalyse, metingen en controle, waarbij de vereisten en het programmabereik voor de toekomst nauwkeurig worden vastgelegd.
  • Architectuur: hier is sprake van operationele procedures en best practices en methodes
  • Integratie: tests en bèta-releases in de IT-levenscyclus zijn de volgende stap.
  • Implementatie: logischerwijs komen we aan bij de uiteindelijke implementatiefase, waarin de hardware en software online gaan.

Er zijn aantoonbaar veel meer opeenvolgende fasen en trends die kenmerkend zijn voor het migratieproces van een IT-infrastructuur dan hier in het kort kan worden beschreven. Dit overzicht is bedoeld om een idee te geven hoe veeleisend het hele project kan zijn en waarin de behoefte aan gespecialiseerde services en support voortdurend moet worden gevalideerd.

 

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, Data Center, Technology