Home » PC lifecycle management » Vijf Windows 10-mythen weerlegd

Vijf Windows 10-mythen weerlegd

Tech Page One

Five Windows 10 myths debunked-Main Article Image

 

Windows 10 is een zakelijke winnaar. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft wordt op dit moment op 400 miljoen apparaten uitgevoerd, waarvan veel zich bevinden in – zowel grote als kleine – ondernemingen.

Een paar bedrijven gebruiken echter nog steeds oudere versies. Het probleem hiervan is dat het einde van de levensduur nadert, en bedrijven dus binnenkort op zoek moeten gaan naar een upgrade. Er gaat wat verkeerde informatie over Windows 10 rond, waardoor sommige bedrijven aarzelen om de upgrade uit te voeren.

Windows 10 is gewoon weer een langdurige upgradecyclus

Five Windows 10 myths debunked-Body Text ImageBedrijven worden mogelijk tegen de overgang op Windows 10 afgeschrikt door de gedachte aan een langdurige, dure en lastige upgradecyclus. Het was misschien bij vorige edities van Windows het geval dat er voor het hele bedrijf om de paar jaar een enorme update nodig was.

Met de invoering van Windows as a Service (WaaS) heeft Microsoft echter een groot deel van de frustratie over de upgradecyclus weggenomen. In plaats van grote updates om de drie tot vijf jaar, brengt Microsoft nu twee tot drie keer per jaar incrementele updates en nieuwe functies uit. Dit maakt het leven van IT gemakkelijker en zorgt dat eindgebruikers altijd de beste versie van Windows 10 hebben.

Samenwerking is gecompliceerd

De moderne onderneming wordt niet langer gevangen gehouden binnen vier muren. Medewerkers zijn mobiel en gebruiken een verscheidenheid aan apparaten om het werk uit te voeren. Samenwerking maakt daarvan een groot onderdeel uit en Windows 10 voorziet in die behoeften. Met universele apps krijgen gebruikers toegang tot hun cruciale apps en gegevens vanuit elk willekeurig apparaat. Buiten kantoor werken en samenwerken wordt hiermee een fluitje van een cent. En dankzij de integratie met OneDrive is het delen van bestanden snel, gemakkelijk en goed beveiligd.

De beeldvorming en configuratie van Windows 10 is moeilijk

Het is zeker waar dat beeldvorming en configuratie van een Windows-omgeving vroeger een arbeidsintensief proces was. Dat is echter niet langer het geval. Bedrijven die twijfelen of ze de overgang naar Windows 10 moeten maken vanwege dit soort problemen, hoeven zich geen zorgen te maken.

De Windows Imaging and Configuration Designer (WICD) stelt IT in staat Windows 10-apparaten, of het nu gaat om desktops of mobiele apparaten, snel voor te bereiden en te configureren. Met behulp van de besturingssysteemlading en drivers die door het OEM worden voorzien, creëert WICD een kleiner beeld dat het hele proces stroomlijnt.

Windows 10 is een beveiligingsrisico

Beveiliging is een grote zorg voor bedrijven en er hebben zich rondom Windows 10 een paar schrikwekkende kwesties voorgedaan. Inclusief problemen met welke gegevens er worden verzameld en hoe die gegevens worden gebruikt. Windows 10 wordt echter geleverd met granulaire maatregelen die IT in staat stellen te bepalen welke (geanonimiseerde) gegevens naar Microsoft worden verzonden voor, onder andere, diagnostiek ter verbetering van de Windows 10-ervaring.

Er zijn andere Windows 10-beveiligingsfuncties die het systeem ideaal maken voor moderne, mobiele ondernemingen. Misschien wel het belangrijkste is de scheiding van zakelijke en persoonlijke gegevens op een apparaat. Zakelijke gegevens kunnen dan worden gecodeerd en niet worden gelezen als men het apparaat kwijtraakt of als het apparaat wordt gestolen.

Windows 10 zal de allerlaatste Windows-versie zijn

Zoals hierboven besproken, schakelt Microsoft over op incrementele updates in Windows 10 via WaaS. Dit betekent dat er regelmatig updates worden uitgebracht, in plaats van alles in één keer onder een nieuw Windows-nummer.

Dit betekent natuurlijk niet het einde van Windows. Het is in plaats daarvan een weerspiegeling van een nieuw Windows, een Windows dat gemakkelijker te gebruiken en updaten is, dat medewerkers de mobiliteit en bekendheid biedt waaraan ze zijn gewend en IT de beveiliging die het vereist.

Klik hier om meer te weten te komen over de demystificatie van de mythen die over Windows 10 de ronde doen.

 

Steve Evans

Steve Evans

Steve Evans is een freelance technologieschrijver met een focus op de impact van IT op bedrijven over de hele wereld, vanaf de bestuurskamer tot en met de kelder. Steve, die eerder webeditor bij Computer Business Review (CBR) was, schreef ook voor Computer Weekly, Silicon.co.uk (voorheen TechWeekEurope), ZDNet, SC Magazine UK, Infosecurity Magazine en Capacity Magazine. Tijdens zijn carrière in het schrijven over technologie behandelde Steve een groot aantal verschillende onderwerpen, waaronder cloudcomputing, beveiliging, networking, storage en mobiliteit.

Laatste Artikels:

 

Tags: PC lifecycle management, Software, Technology