Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Waarom is Windows 10 een duidelijke keus voor webontwerpers?

Waarom is Windows 10 een duidelijke keus voor webontwerpers?

Tech Page One

Windows 10

 

Na een of twee ontwikkelingsuitdagingen en een breed variërend programma speciaal gewijd aan het analyseren van gebruikersfeedback verspreid over een enorm aantal verschillende toepassingen bracht Microsoft in juli 2015 het Windows 10-besturingssysteem (OS) uit.

Sinds de officiële Release To Manufacturing (RTM) van Windows zien we consciëntieuze en toegewijde inspanningen onder hardware- en softwareverkopers om een uiteindelijke gebruikerservaring te produceren die is afgestemd op ultieme productiviteit, onweerstaanbare betrokkenheid en algeheel gebruiksgemak.

Het uiteindelijke resultaat is een combinatie van hardware, systeemsoftware, web-/cloudconnectiviteit en applicaties die nog niet eerder in enige industrie toegankelijk zijn geweest.

Esthetische tevredenheid

Startscherm windows 10Volgens webdesigner Tom Wittlin, creatief directeur bij Folk, toont de combinatie van technologieën die tegenwoordig wordt aangeboden aan dat productontwikkelaars veel tijd hebben gestoken in overwegingen over welke invloed de esthetiek van het product heeft op de algehele ervaring van de gebruiker bij het creëren van webcontent.

Door middel van een ‘geavanceerd maar toch simplistische’ benadering tot de manier waarop schermvastgoed wordt gebruikt, kan een besturingssysteem met succes meer doen met de set computerhulpmiddelen dan ooit eerder beschikbaar is geweest.

Met functies als ondersteuning voor meerdere schermen in het kernmateriaal van Windows 10 kunnen we zien dat de ontwerpers hebben nagedacht over hoe hedendaagse medewerkers de technologie op de werkplek daadwerkelijk gebruiken. Specifieke functies in de Edge-browser, zoals WebGL Web Graphics Library maken het renderen van interactieve 3D-computerafbeeldingen en 2D-afbeeldingen binnen een compatibele webbrowser zoveel gemakkelijker zonder het gebruik van plug-ins.

Gebruikers profiteren ook van Cascading Style Sheet (CSS) rasterondersteuning in de nieuwe ‘Edge’ Microsoft-browser. Dit is aanwijsbaar een van de centrale validaties dat Microsoft de esthetiek van webdesign ter harte heeft genomen in veel van de manieren waarop de firma nu Windows 10 verfijnt.

Het feit dat webdesigners nu een webpagina rechtstreeks op het scherm kunnen annoteren, is verder bewijs dat Microsoft Windows 10 een duidelijk pad geeft dat modern ontwerp, gebruiks- en functionaliteitsprincipes volgt in de kern van het besturingssysteem.

Als weerspiegeling van de waarheid in deze suggestie merkt webdesigner Daniel Jenkins op dat schermgrootte, capaciteit voor resolutie en algehele processorprestaties in staat zijn zelfs de meest veeleisende opdrachten van tegenwoordig te verwerken. Handige functies als schermuitlijning, waarmee werken met een gesplitst scherm gemakkelijker wordt, zijn tevens zorgvuldig in Windows 10 opgenomen.

Wat dit betreft zien we verder ook dat webdesigners rekening houden met de manier waarop Microsoft helpt bij zoeken binnen Windows 10 met behulp van Cortana voor spraak. Hoewel het in verhouding nog maar kort dag is sinds de release van Windows 10, weten we al wel dat Microsoft het besturingssysteem voortdurend bijwerkt en verbetert. Wanneer Internet Explorer dan uiteindelijk het leven laat, zullen we zien dat webdesigners een verandering in functionaliteit en interoperabiliteit over het volledige Windows 10-spectrum meemaken.

Laptops en werkstations

Wat ook interessant is, gezien de kracht van moderne apparaten, is dat webdesigners en andere professionals die met graphics-intensieve en processor-intensieve applicaties werken, merken dat laptops van nu voldoende kracht bieden om dit alles aan te kunnen.

Microsoft heeft de weg vrijgemaakt voor webdesigners en alle soorten grafisch ontwerp-professionals om het volledige potentieel van het Windows 10-besturingssysteem te benutten. Dell reflecteert de architecturale verbeteringen die in de softwarelaag zijn gemaakt door haar werkstations en laptops zodanig op te bouwen dat wordt geprofiteerd van de technologieën op gegevensverwerkings- en presentatieniveau die beschikbaar zijn.

Webdesigners hebben, vanaf de chipset helemaal tot aan de gebruikersinterface, nu beschikking over een krachtige toolset waarmee ze hun inspiraties en innovaties tot werkelijkheid kunnen brengen.

Voor meer informatie over hoe u uw creatieve personeel kunt uitrusten, gaat u naar de CAD graphics- en designpagina van Dell hier.

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Technology