Home » Technology » Software » Waarom Windows 10 wint bij zakelijke mobiliteit

Waarom Windows 10 wint bij zakelijke mobiliteit

Tech Page One

Why Windows 10 wins for enterprise mobility 747x325

 

Waarom wint Windows 10 als het gaat om zakelijke mobiliteit? Laten we eerst eens naar het grotere plaatje kijken.

We weten dat mobiliteit tegenwoordig niet alleen maar een trend is, maar feitelijk de manier wordt waarop werknemers, managers en consumenten toegang krijgen tot hun data. Ja, desktops blijven belangrijk voor de uitvoering van complexe taken en taken waarbij veel schermmateriaal nodig is. Maar voor dagelijks internetgebruik, e-mail en toegang tot bedrijfsdata zijn smartphones, tablets en laptops meestal ruim voldoende.

Mobiele databeveiliging

Gebruikers willen tegenwoordig hun eigen apparaten kopen en gebruiken, zowel voor privé- als zakelijk gebruik. Dit noemen wij BYOD. Dat betekent dat persoonlijke data en bedrijfsdata samen op één apparaat staan, met alle bijbehorende risico’s voor inbreuken op de beveiliging en lekken van bedrijfsdata.

Windows 10, dat draait op zowel smartphones, tablets als pc’s, biedt echter de beste reeks beveiligingsfuncties rond mobiele bedrijfsdata van alle eerdere besturingssystemen van Microsoft.

Why Windows 10 wins for enterprise mobility BODY TEXT IMAGE1Het eerste en misschien wel belangrijkste punt is dat met Windows 10 zakelijke en persoonlijke data kunnen worden gescheiden. Dat betekent dat alle data die als bedrijfseigendom wordt getagd, automatisch versleuteld kan worden. Als het apparaat kwijtraakt of wordt gestolen, kan de data niet worden geopend door ongeautoriseerde personen. Het openen en/of kopiëren van data zonder het juiste bedrijfsprofiel kan worden voorkomen. Hierdoor wordt het risico verlaagd dat die informatie via ongeautoriseerde apparaten wordt geopend, maar ook het risico dat malware die data kopieert naar de server van kwaadwillenden aan de andere kant van de wereld. Het IT-beveiligingsteam kan de VPN-toegang ook beperken tot een bepaalde set applicaties, waardoor alleen geautoriseerde applicaties toegang krijgen tot het netwerk dat het apparaat verbind met de bedrijfsdatastorage.

Beveiliging is niet het enige voordeel

Het gaat echter niet alleen om beveiliging. Windows 10 biedt ook functies zoals ingebouwde ondersteuning voor touchscreens, die alomtegenwoordig zijn en het openen van data veel intuïtiever maken. Met Windows 10 kan de IT-afdeling ook het updateproces beheren voor elk Windows-apparaat.

Door de ingebouwde batterijbesparingstechnologie kunnen gebruikers langer doorgaan zonder toegang tot een stopcontact. Voor medewerkers in de buitendienst is dat bijzonder prettig. De bestandsgeschiedenis fungeert daarbij als effectieve onmiddellijke herstelfunctie, zodat gebruikers minder kans lopen op dataverlies en minder vaak de helpdesk hoeven in te schakelen om de data terug te vinden.

Zelfs de mogelijkheid van Microsoft Edge om uit te zenden naar DLNA en Miracast-apparaten betekent dat een presentatie draadloos naar een projector kan worden gestuurd zonder tijdrovende (en amateuristisch ogende) pogingen om een presentatie op te starten.

Windows 10 is de duidelijke winnaar bij bedrijven

Windows 10 draait op meerdere platforms, is veiliger dan ooit tevoren en biedt een scala aan functies waarmee mobiel werken eenvoudiger, simpeler en productiever wordt. De combinatie van betere beveiliging en andere must-have functies maken Windows 10 een duidelijke winnaar voor bedrijven.

 

 

Manek Dubash

Manek Dubash

Manek Dubash is een analist en tech journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Gericht op zakelijke technologie, observeert en beoordeelt hij zakelijke infrastructuur kwesties voor een reeks industrie- invloedrijke websites. Zijn werk is verschenen in landelijke dagbladen, alsook gespecialiseerde technologie tijdschriften en websites. Hij heeft ook publicaties gehad in belangrijke nieuws tijdschriften, waaronder PC Magazine, waar hij editor-in -chief was en hij heeft gewerkt met analyse en onderzoek bedrijven zoals Datamonitor en STL Partners.

Laatste Artikels:

 

Tags: Software, Technology