Home » Technology » Cloud Computing » Wat is de totale economische invloed van private cloud?

Wat is de totale economische invloed van private cloud?

Tech Page One

High rise buildings

 

Door te investeren in private cloud-technologieën kunnen bedrijven een return on investment van meer dan honderd procent krijgen, volgens een onderzoek van Forrester Consulting.

Het rapport ‘The Total Economic Impact Of Private Cloud’ dat in juni 2015 in opdracht van Dell is gepubliceerd door Forrester Research, laat zien dat als een bedrijf een private cloud gebruikt, de productiviteit met vier procent kan stijgen en tot 10% van de tijd van IT-medewerkers kan besparen.

Voor het onderzoek heeft Forrester 40 bedrijven geïnterviewd, waarvan de meerderheid het afgelopen fiscale jaar een omzet had van meer dan een miljard Amerikaanse dollars. Ze kwamen erachter dat de helft van de respondenten langer dan 12 maanden een private cloud hadden.

Vóór hun investering in de private cloud hadden de meeste van deze organisaties minder dan 50% van hun infrastructuur gevirtualiseerd, hoewel de helft van de respondenten ook public clouds gebruikten toen ze hun eigen netwerk opzetten.

Een koffiebedrijf virtualiseren

Cloud computing concept. Mans hand click on cloud iconEén bedrijf dat private cloud met succes heeft gebruikt om de werkzaamheden te stroomlijnen is de Japanse koffieleverancier Unimat Life. Bij dit bedrijf heeft overstap naar een gevirtualiseerde omgeving op de 200.000 apparaten de productiviteit en flexibiliteit verbeterd.

“De kwaliteit van ons werk, onze beveiligingsniveaus en onze protocollen zijn aanzienlijk verbeterd,” aldus Yuichi Hasumi, hoofd van de afdeling Systemen bij Unimat Life. “Nu onze onderhoudsteams op locatie deze taken niet meer hoeven uit te voeren, kunnen ze zich richten op hun ‘echte’ werk. Ik ben blij dat onze medewerkers deze feedback geven over hoe efficiënt het nieuwe systeem is.”

Een van de problemen die Hasumi tegenkwam was het installeren van patches op apparaten op alle locaties, een proces waarbij de lokale systeembeheerders alle pc’s handmatig moesten updaten.

Door een volledig gevirtualiseerde omgeving te gebruiken, kon Unimat deze en andere workloads verminderen binnen de organisatie. Dit blijkt uit de bevindingen van Forrester dat een standaard organisatie bijna een miljoen dollar kan besparen op voortdurende supportkosten door over te gaan naar een private cloudoplossing.

Private cloud en het flexibele bedrijf

Een belangrijke uitkomst van het rapport was dat bedrijven die zijn overgestapt op de private cloud flexibeler zijn geworden. De onderzochte organisaties konden door middel van virtualisatie voor aanzienlijke tijdsbesparingen zorgen voor het IT-team. Met de private cloud is de efficiëntie van IT-management met 10% verbeterd en is de applicatielevering verminderd met 30 dagen.

Andere voordelen waren er in de bedrijfsprocessen. Eindgebruikers zagen dat verbeterde prestaties, snellere time-to-market voor toepassingsimplementatie en hogere winst eenvoudig werden behaald.

Forrester besluit het rapport met de observatie dat we in het ‘Tijdperk van de klant’ leven, waarin klanten met meer technologiekennis, meer weten dan managers over de producten, services, prijzen en reputatie van een bedrijf.

Om te voldoen aan de verwachtingen van deze klanten moeten bedrijven snel kunnen reageren op hun behoeften en de veranderende markt. Zoals het onderzoek van Forrester en Unimat Life laten zien, kunnen private cloudservices deze concurrerende en winstgevende voorsprong behouden terwijl kosten worden bespaard en beveiliging wordt verbeterd.

 


 

Referenties:

  1. http://i.dell.com/sites/doccontent/business/solutions/whitepapers/en/Documents/The-total-economic-impact-of-private-cloud.pdf
  2. http://i.dell.com/sites/doccontent/corporate/case-studies/en/Documents/2015-unimat-10022455-end-to-end-virtualized-desktop.pdf

 

 

 

Paul Wallbank

Paul Wallbank

Paul draagt regelmatig bij aan Business Spectator en IT News en schrijft daarnaast opdrachten voor privépublicaties. Zijn gepubliceerde boeken zijn onder andere e-Business: Zeven stappen naar online succes (gepubliceerd door John Wiley & Sons) en de Small Business Guide to IT (gepubliceerd door Allen & Unwin). Paul’s voornamelijke interesse is hoe het bedrijfsleven en de samenleving evolueren in de aangesloten economie. Zijn andere vakgebieden omvatten IT-beveiligingsissues, big data, cloud, businesstechnologie, “the internet of things” en de toekomst van zakelijke oplossingen.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology