Home » Technology » Software » Windows 10: gebruiksvriendelijk met krachtige bedrijfsfuncties

Windows 10: gebruiksvriendelijk met krachtige bedrijfsfuncties

Tech Page One

Windows 10: gebruiksvriendelijk met krachtige bedrijfsfuncties

 

Windows 10 is een krachtig besturingssysteem voor organisaties van elke grootte dat hulpmiddelen van bedrijfsniveau levert op het gebied van beveiliging, netwerken en mobiliteit. Bovendien is het een besturingssysteem waarmee organisaties die bekend zijn met eerdere versies van Windows, graag werken – vooral als bepaalde stappen voor migratie nu worden gezet.

De support van Microsoft voor Windows 7 wordt beëindigd in 2020 en support voor externe ontwikkelaars loopt al volgend jaar ten einde. Bedrijven moeten snel beslissen of ze gebruik willen maken van de gratis upgrade die Microsoft aanbiedt, of dat ze liever een overeenkomst voor volumelicenties aanschaffen die meer opties biedt voor implementatie en imaging. Ook bij plannen voor de aanschaf van nieuwe hardware zouden bedrijven rekening moeten houden met de multiplatform functionaliteit van Windows 10.

Automatische updates

Windows 7 bereikte een verzadiging van meer dan 90 procent bij zakelijke klanten. Vanuit het perspectief van gebruikers is Windows 10 dus het logische vervolg op Windows 7. Gebruikers hebben nauwelijks training nodig voor Windows 10. Aan de buitenkant is het grotendeels hetzelfde besturingssysteem waaraan gebruikers gewend zijn.

Dat vertrouwde gevoel moeten we koesteren. Om de leidende positie op de werkplek te verstevigen, brengt Microsoft met Windows 10 de laatste standalone ‘upgrade’ van Windows uit. Hierna worden updates en nieuwe functies automatisch gestreamd.

Mobiel staat centraal, touch wordt aangemoedigd

Windows 10: gebruiksvriendelijk met krachtige bedrijfsfuncties Windows 10 is gebouwd om traditionele desktops met een toetsenbord en muis te ondersteunen, en daarnaast voor een groot aantal mobiele platforms zoals laptops, smartphones en tablets. Een touchscreen is niet vereist voor interactie met Windows 10, maar touch maakt de gebruikerservaring wel veel rijker en belooft de mobiele productiviteit te verhogen. U moet Windows 10 zien als een besturingssysteem dat is ontworpen voor maximale flexibiliteit op verschillende apparaten.

Daarom wordt aanbevolen om nu nieuwe apparaten te kopen voor Windows 10 om te kunnen voortbouwen op de meest geschikte omgeving.

We lichten er drie belangrijke voordelen van Windows 10 voor bedrijven uit:

Beveiliging: Windows 10 ondersteunt multifactor authenticatie, waaronder biometrie met vingerafdrukken of gezichtsherkenning, als aanvulling op traditionele wachtwoorden die als nadeel hebben dat ze vaak worden vergeten en opnieuw moeten worden ingesteld of dat ze worden gedeeld met anderen. Bovendien kunnen data worden beveiligd met automatische encryptie en heeft het nieuwe besturingssysteem een beveiligd opstartproces om te voorkomen dat ongewenste apps worden geladen.

Lichtgewicht pc-beheer. In Windows 10 kunnen in de Windows Store zowel commerciële als intern ontwikkelde apps worden aangeboden aan gebruikers. Dit ondersteunt een selfservice aanpak op apparaten van het bedrijf en op eigen apparaten van medewerkers. In de store kunnen niet alleen algemene Windows-apps worden geleverd, maar ook webapps en zelfs traditionele Win32-apps.

Uitgebreide cloudservices. Microsoft heeft voor organisaties de optie toegevoegd om gebruikers te authenticeren via de Microsoft Store met een Azure Active Directory (AD)-account. Klanten die al overstappen op Office 365 of Intune, hebben dit waarschijnlijk al gedaan. Anderen hebben dit wellicht nog niet overwogen. Azure AD wordt onmisbaar voor organisaties die de zakelijke producten en services van Microsoft willen gebruiken.

Volgende stappen

Alle bedrijven moeten voor 2020 een roadmap hebben voor de upgrade naar Windows 10 en moeten nu ten minste beginnen met de evaluatie en aankoop van nieuwe machines met Windows 10. Hierna zullen de voordelen weldra merkbaar worden.

Voor een uitgebreidere beschrijving van wat bedrijven kunnen verwachten, heeft Gartner een rapport opgesteld met de tien belangrijkste inzichten voor een succesvolle implementatie van Windows 10 op pc’s. U kunt dit hier lezen:

 

 

Dell

Dell

Dell stelt landen, gemeenschappen, klanten en mensen overal ter wereld in staat om technologie te gebruiken om hun dromen te realiseren. Klanten vertrouwen op ons voor technologische oplossingen die hen helpen meer te doen en te bereiken, of ze nu thuis, op het werk, school of waar dan ook zijn. Leer meer over ons verhaal, ons doel en de mensen achter onze klantgerichte aanpak.

Laatste Artikels:

 

Tags: Software, Technology